blog
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi" Contact Despre noi Oraşul tău Oneşti Bucureşti Braşov Bacău Cluj
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi"
Icoana Maicii Domnului
Icoana Maicii Domnului
"Bucuria celor Necăjiţi"

Donează 2%

Donează 2%

Picătura de înţelepciune

Preasfânta Fecioara Maria, ea singura, șezând între Dumnezeu și oameni, pe Dumnezeu L-a fãcut fiul omului, iar pe oameni i-a fãcut fiii lui Dumnezeu.
Esența cea mai adâncã a omului este libertatea sau voia sa moralã, și de aceea, unirea existențialã cu Dumnezeu înseamnã pentru om a-i preda în mod liber voința sa.
Slava spre care e chemat omul este aceea de a deveni tot mai mult asemenea cu Dumnezeu, cu cât devine mai mult om.
mai multe

Povestioara săptămânii

Sinceritate
Într-o zi, un preot aude o voce in biserică, dar cuvintele erau neinteligibile. Apropiindu-se de locul de unde venea vocea, el găsește un copil care spunea ceva, și își dă seama că nu-i în ..
mai multe
Acasă Donează Cum poţi dona? Campania 20% Donează 2% Acţiuni Participă Dăruind vei dobândi Familia nevoiașă Să crești mare! Între oameni bunăvoire

Picătura de înţelepciune

Pocăinţa îl trezeşte pe om; plânsul bate la uşile cerului, iar sfânta smerenie le deschide pe acestea.

Sf. Ioan Scărarul

Dacă vrei să te foloseşti de întâietate, cedeaz-o mereu altora! sau: Dacă vrei să ai slavă, dispreţuieşte slava.

Sf. Ioan Gură de Aur

Când bagi de seamă că gândul îţi şopteşte despre slava pe care o ai înaintea oamenilor, să ştii că îţi găteşte ruşinare.

Sf. Sava - "Patericul Lavrei"

Tot ce a făcut Dumnezeu este bun, şi nimic nu e de lepădat dacă se ia cu mulţumire: căci se sfinţeşte prin cuvântul lui Dumnezeu şi prin rugăciune.

 

Epistola către Timotei cap. 4

Egoiştii, când egoismul lor ajunge la culme, îşi privesc faţa schimbată în oglinda lumii şi pun urâciunea lor pe seama oglinzii. Dar când a răspuns oglinda de urâciunea feţei, pe care trebuie s-o arate aşa cum este?

Sf. Nicolae Velimirovici

Bărbăţia inimii e ajutorul sufletului în viaţa cea după Dumnezeu,aşa cum ajutorul păcatului e trândăvia. Întărirea celor care voiesc a dobândi virtutea stă în a nu se împuţina cu sufletul atunci când cad, ci a râvni iarăşi, cu putere nouă, după virtute.

Sf. Sava - "Patericul Lavrei"

Da, virtutea stă in puterea noastră şi poate fi dobândită de omul sârguitor; belşugul de avuţie, însă, frumuseţea trupului şi înălţimea funcţiilor nu stau în puterea noastră. [...] Dar este cu neputinţă să se nască în sufletul nostru virtutea dacă sufletul nu e curăţit de celelalte vicii şi, înainte de toate, de invidie.

Sf. Vasile Cel Mare

In tinerete am crezut ca pe Hristos Il pot afla in rugaciune, in aspre nevointe si singuratate, azi am inteles ca El este in lume, in fapte si in "nebunia" credintei. Nu traim vremuri de contemplare, ci de actiune, desi fara Harul primit prin comuniunea cu Dumnezeu nici marturisirea Lui in lume nu va fi puternica.

Părintele Cleopa

Orice lucraţi, lucraţi din toată inima, ca pentru Domnul şi nu ca pentru oameni.

Sf. Apostol Pavel

De-aş împărţi în biserică aur, nu mi-ai spune: "Voi veni mâine şi îmi vei da mâine!", ci te-ai grăbi să ceri, ca să se împartă aurul îndată, şi te-ai supăra daca aş amâna pe altă dată împărţirea. Dar pentru că marele Dăruitor nu-ţi oferă un metal care-ţi ia ochii, ci curăţenia sufletului, pretextezi, înşiri scuze, ca şi cum ar trebui să fugi de darul ce ţi se oferă. O, minune! Te înnoieşti, fără să fii topit; eşti plăsmuit din nou, fără să fii strivit; eşti vindecat, fără să suferi dureri şi totuşi nu te gândeşti ce har ţi se dă!

Sf. Vasile Cel Mare - "Omilia a 13-a Îndemnătoare la Sfântul Botez"
Vino alături de noi pe Facebook Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@gmail.com Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@yahoo.com
Hartă site
Copyright © 2011-2018 Bucuria celor necăjiţi. Toate drepturile rezervate