blog
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi" Contact Despre noi Oraşul tău Oneşti Bucureşti Braşov Bacău Cluj
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi"
Icoana Maicii Domnului
Icoana Maicii Domnului
"Bucuria celor Necăjiţi"

Donează 2%

Donează 2%

Picătura de înţelepciune

Preasfânta Fecioara Maria, ea singura, șezând între Dumnezeu și oameni, pe Dumnezeu L-a fãcut fiul omului, iar pe oameni i-a fãcut fiii lui Dumnezeu.
Esența cea mai adâncã a omului este libertatea sau voia sa moralã, și de aceea, unirea existențialã cu Dumnezeu înseamnã pentru om a-i preda în mod liber voința sa.
Slava spre care e chemat omul este aceea de a deveni tot mai mult asemenea cu Dumnezeu, cu cât devine mai mult om.
mai multe

Povestioara săptămânii

Sinceritate
Într-o zi, un preot aude o voce in biserică, dar cuvintele erau neinteligibile. Apropiindu-se de locul de unde venea vocea, el găsește un copil care spunea ceva, și își dă seama că nu-i în ..
mai multe
Acasă Donează Cum poţi dona? Campania 20% Donează 2% Acţiuni Participă Dăruind vei dobândi Familia nevoiașă Să crești mare! Între oameni bunăvoire
dec 19

Un suflet necajit, dar nu singurul

Oneşti

Pe 14.12.2017 onesteanca Mihaela Matei a fost inmormantata in cimitirul de la Borzesti. 

In varsta de cca. 50 de ani, avand studii superioare, dar purtand in suflet o adanca depresie, ea a fost ajutata in timp cu o locuinta temporara, cu mancare, haine sau bani. Mihaela este ultima din sirul persoanelor sarace si bolnave pe care voluntarii Asociatiei “Bucuria celor necajiti” le-a condus pe ultimul drum. 

Amintim aici si va rugam sa-i pomeniti in rugaciunile voastre pe prietenii nostri pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu si al Maicii Domnului, i-am ingropat:

- Nea Virgil, persoana cu handicap, tintuit in scaun cu rotile, care a murit in toaleta unui depozit din oras, care i-a fost locuinta;

- Denisa si Dinu – copii pieriti intr-un incendiu la Harja;

- Daniela – o mama bolnava de cancer de la Gura Vaii;

- Denisa – o tanara de 24 de ani, crescuta la orfelinat;

- Sergiu si Ioana – copii pieriti intr-un incendiu din blocul Evazat;

- Nea Dumitru – batranul singur din blocul K58 din Onesti;

- Tanti Maria – batrana, fara rude, moarta intr-un azil de batrani de langa Onesti; 

- Nea Victor – batranul care a zacut 5 luni la morga spitalului din Onesti;

- Tanti Ileana;

- Nea Costica din Borsani;

- Ionut Raul - baiatul Florentinei;

- Constantin Paciu – tata a 5 copii minori. 

Alaturi de noi la toate aceste triste evenimente a fost si este Parintele Macarie – duhovnicul nostru. Toti acesti semeni ai nostri trecuti la Domnul sunt amintiti in rugaciuni noastre, din fiecare sambata, in biserica manastirii Oituz, fiind pomeniti si an de an la parastase, pana la trecerea a 7 ani de la inhumarea lor. 

Pentru praznicul ingroparii Mihaelei am facut 50 de pachete continand: sarmale de post, pilaf cu snitel de post, vin, masline, castraveti, colacel, paine, pandispan, zacusca, portocale, gem, coliva, toate gatite si pregatite la manastirea Oituz prin grija sorei Mirela si a voluntarilor asociatiei. Prin efortul nostru financiar, la care s-a adaugat si efortul prea putinilor prieteni de suflet ai Mihaelei s-au cumparat: sicriul, crucea, hainele, prosoapele si toate cele necesare unei inhumari crestinesti. S-a platit si sapatul gropii. 

Parintele Iustin Alupei a tinut slujba de inmormantare, dupa care toate pachetele cu alimente au fost impartite la saraci.

Dumnezeu sa o ierte! Rugati-va si pentru Mihaela.

Vino alături de noi pe Facebook Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@gmail.com Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@yahoo.com
Hartă site
Copyright © 2011-2018 Bucuria celor necăjiţi. Toate drepturile rezervate