blog
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi" Contact Despre noi Oraşul tău Oneşti Bucureşti Braşov Bacău Cluj
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi"
Icoana Maicii Domnului
Icoana Maicii Domnului
"Bucuria celor Necăjiţi"

Donează 2%

Donează 2%

Picătura de înţelepciune

Preasfânta Fecioara Maria, ea singura, șezând între Dumnezeu și oameni, pe Dumnezeu L-a fãcut fiul omului, iar pe oameni i-a fãcut fiii lui Dumnezeu.
Esența cea mai adâncã a omului este libertatea sau voia sa moralã, și de aceea, unirea existențialã cu Dumnezeu înseamnã pentru om a-i preda în mod liber voința sa.
Slava spre care e chemat omul este aceea de a deveni tot mai mult asemenea cu Dumnezeu, cu cât devine mai mult om.
mai multe

Povestioara săptămânii

Sinceritate
Într-o zi, un preot aude o voce in biserică, dar cuvintele erau neinteligibile. Apropiindu-se de locul de unde venea vocea, el găsește un copil care spunea ceva, și își dă seama că nu-i în ..
mai multe
Acasă Donează Cum poţi dona? Campania 20% Donează 2% Acţiuni Participă Dăruind vei dobândi Familia nevoiașă Să crești mare! Între oameni bunăvoire
dec 23

Ravas pentru voi la Nasterea Domnului 2016

Oneşti

La Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, mai înainte de toate, să dați slavă milostivirii și bunătății celei negrăite a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și Preacuratei și Preasfintei Fecioare Maria, care a slujit la Nașterea Lui, că ne-a învrednicit pe toți să mai ajungem încă o dată Nașterea Domnului și să prăznuim înnoirea neamului omenesc prin taina venirii cea în trup a lui Dumnezeu Cuvântul.

Maica Domnului, Nascatoarea de Prunc Sfant, este model de mama pentru toate femeile de pe pamant. Maica Domnului, care alaturi de femeile mironosite, au avut grija de Domnul Iisus Hristos si ceata apostolilor, aici pe pamant, este model de harnicie si grija de mama pentru toti copiii de pe pamant.
         
Ca sa intelegem mai bine, sa ne apropiem de Cristina, o fetita în vârstă de zece ani, care a scris o compunere. Învăţătoarea a citit-o în faţa clasei. Titlul compunerii era: Mâini de mamă

Mama intr-o mână ţine tigaia şi găteşte. Într-alta are o cârpă şi şterge masa. Cu altă mână dă ceva de băut celor mai mici. Cu altă mână aseaza masa pentru tata şi pentru noi, copiii. Cu altă mână dă unui cerşetor de la uşă câţiva bănuţi...".          

În timp ce învăţătoarea citea această compunere ciudată, câteva colege începuseră să râdă. De aceea, ea se opri şi o întrebă pe fetiţă: "Cristina, câte mâini are mămica ta, de fapt?".        
Cristina nu a fost surprinsă de întrebare. Se ridică în picioare şi spuse: "Mama mea are..., mama mea are: două mâini pentru tata, două mâini pentru fiecare dintre noi cei şase copii, doua maini pentru servici, două mâini pentru animalele din curte, două mâini pentru cei nevoiaşi, două mâini pentru bunul Dumnezeu când se roagă... şi apoi încă două mâini dacă mai e nevoie de ceva. În total 24 de mâini".
Atunci se făcu linişte în clasă. Iar învăţătoarea spuse: "Bravo Cristina, tu intr-adevar ai scris cea mai frumoasă compunere!".
 
Daca o mama are atatea maini, inchipuiti-va cate maini folositoare are Maica Domnului pentru noi toti, copiii ei de pe pamant. De aceea "in toate zilele se cuvine să ai pe Dumnezeu şi pe Preacurata Născătoare de Dumnezeu în inima ta, căci toate bunatăţile vin de la Domnul şi de la Preacurata Maica Sa pentru cei ce nădăjduiesc spre dânşii. Fie-ţi drag a te ruga de-a pururea şi ţi se va lumina inima şi va vedea pe Dumnezeu."(Sfântul Nifon, Mitropolitul Ţării Romanesti, 1434 - 1508)


La Sărbătoarea Nașterii Pruncului Iisus, voluntarii din Asociația “Bucuria celor Necăjiți”  vă urează să fiți lumini, iar în Noul An 2017 să fiți mai buni, mai fericiți și mai aproape de Domnul Nostru Iisus Hristos, Lumina lumii.

Dumnezeu și Maica Domnului să vă binecuvânteze și să vă facă o binecuvântare pentru ceilalți!
La mulți ani și buni! 

Vino alături de noi pe Facebook Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@gmail.com Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@yahoo.com
Hartă site
Copyright © 2011-2018 Bucuria celor necăjiţi. Toate drepturile rezervate