blog
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi" Contact Despre noi Oraşul tău Oneşti Bucureşti Braşov Bacău Cluj
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi"
Icoana Maicii Domnului
Icoana Maicii Domnului
"Bucuria celor Necăjiţi"

Donează 2%

Donează 2%

Picătura de înţelepciune

Preasfânta Fecioara Maria, ea singura, șezând între Dumnezeu și oameni, pe Dumnezeu L-a fãcut fiul omului, iar pe oameni i-a fãcut fiii lui Dumnezeu.
Esența cea mai adâncã a omului este libertatea sau voia sa moralã, și de aceea, unirea existențialã cu Dumnezeu înseamnã pentru om a-i preda în mod liber voința sa.
Slava spre care e chemat omul este aceea de a deveni tot mai mult asemenea cu Dumnezeu, cu cât devine mai mult om.
mai multe

Povestioara săptămânii

Sinceritate
Într-o zi, un preot aude o voce in biserică, dar cuvintele erau neinteligibile. Apropiindu-se de locul de unde venea vocea, el găsește un copil care spunea ceva, și își dă seama că nu-i în ..
mai multe
Acasă Donează Cum poţi dona? Campania 20% Donează 2% Acţiuni Participă Dăruind vei dobândi Familia nevoiașă Să crești mare! Între oameni bunăvoire
oct 03

Proiectul "Familia nevoiașă"

Oneşti

Prin proiectul “FAMILIA NEVOIASA”, sustinut financiar de Primaria si Consiliul local al Municipiului Onesti,  inceput de Asociatia “Bucuria celor necajiti” inca din iulie 2014, si demarat oficial pe data de 20.09.2014, asiguram constant, prin actiuni saptamanale, pachete cu alimente si alte bunuri pentru 100 de onesteni aflati in dificultate.

O suta de persoane aflate in dificultate (in special batrani, familii numeroase, bolnavi, cu venituri modeste), din evidenta Serviciului de Asistenta Sociala din Primaria Onesti sunt vizitate lunar de voluntarii nostri, primind dupa nevoi alimente, imbracaminte si medicamente.

Actiunile din proiectul “FAMILIA NEVOIASA” sunt amplificate de actiuni conexe sustinute cu banii pe care dumneavoastra ii puneti in cutiile asociatiei aflate in magazinele din oras, alaturi de contributiile membrilor si voluntarilor asociatiei precum si alte sume din donatii, sponsorizari si colaborari, implinesc nevoile celor care trec prin necazuri sau traiesc in saracie.

Ceea ce in cadrul proiectului “FAMILIA NEVOIASA” TU donezi si NOI daruim deseneaza zambete pe chipuri si alina suferinta. Va spunem cu sinceritate ca MERITA!

Dintre actiunile conexe desfasurate deja in cadrul proiectului “Familia Nevoiasa” amintim:

  • inainte de inceput scolii, in luna septembrie, copilul unui prieten al asociatiei noastre aflat acum in inchisoare a primit rechizite in suma de 140 lei ( cu bani din cutiuta existenta la libraria Magic Print ) si in plus imbracaminte si incaltaminte din partea unor oameni cu suflet mare;
  • in prima jumatate a lunii septembrie, doua fete ce locuiesc in Halta Borzesti ( Daniela si Florentina ) au primit rechizite in valoare de 220 lei, iar copii familie H.B. au primit adidasi si trening-uri, in valoare de 220 lei; aceiasi copii, la inceputul lunii octombrie, au primit si rechizite scolare;
  • o fata de 25 de ani, bolnava de cancer, fiica unei angajate de la Asistenta sociala din Primaria Onesti a primit 200 lei pentru a ajunge la Cluj la o sedinta de chimioterapie;
  • mama micului si inimosului nostru colaborator George G. din cartierul Slobozia, din mun. Onesti, a primit 300 lei pentru cumparaturile necesare pentru pomana de 40 de zile a socrului ei. Banii vin tot din cutiutele din magazinele din oras;
  • cu banii din cutiutele din farmacii din oras, in suma de 200 lei, s-au cumparat medicamente strict necesare pentru Marian, Camelia, Maria, Florin, Melinda, Lacramioara; 
  • 10 – 15 familii nevoiase cu multi copii, din Onesti si din localitatile inconjuratoare, aflate de mult timp in evidentele asociatiei noastre, primesc saptamanal mancare gatita;
  • Familia P.C. ( familie tanara, cu studii superioare ) avand o fetita de 1 an cu probleme de sanatate a primit 500 lei pentru a merge la Iasi la tratament;
  • Florentina P. in varsta de 28 ani, a primit 300 lei ca ajutor de inmormantare pentru soacra ei si 200 lei pentru investigatii de sanatate si operatie ( fiind suspecta de cancer ).

Sa nu uitam ca ceea ce dam ca milostenie in numele Domnului nostru Iisus Hristos si Maicii Sale reprezinta “Comoara in cer” ( Matei 19, 21).

În final vă dăruim spre lectură povestea Bănuţului milei:

Într-o zi îngerul lui Dumnezeu întrebă bănuțul milei:

-Cine ești tu, bănuțule, că te văd așezat între lucrurile cele iubite de Dumnezeu?
 -Eu sunt bănuțul pe care Bunul Dumnezeu l-a făcut pentru a fi dat de pomană, zise smerit, micul bănuț.
-Dar de unde vii tu, bănuțule?
-Vin din pușculița copiilor buni, din mâna albă a domnișoarelor smerite, din mâna muncită și plânsă a văduvelor, din portmoneul vechi și subțire al bătrânilor, din mâna binecuvântată a preoților.
-Și unde te duci acum, bănuțule?
-Mă duc să cumpăr suflete pentru Dumnezeu, ulei pentru candelele fecioarelor înțelepte, să aprind candela credinței ce se stinge la unii, să zidesc biserica cea vie a lui Dumnezeu, căci, pe cât mă vezi de mic eu stau totdeauna la temelia bisericii.
-Spune-mi bănuțule, care-i taina ta: de ce ești așa iubit de Dumnezeu?
-Îngerașule, eu deschid porțile raiului, celui ce mă dăruiește în numele lui Hristos cu dragoste și cu inimă senină.
-Drum bun, bănuțule, și să cumperi, cu spor, cât mai multe suflete lui Dumnezeu!

 „Pilde și povestiri” – Ed. Credința Strămoșească

Vă invităm să fiți alături de noi în acțiunile „Sa cresti mare!” şi „Familia nevoiașă”, acțiuni prin care mulţi elevi de şcoală, bătrâni singuri, oameni bolnavi și familii necăjite cu mulți copii din Onești și împrejurimi primesc pachete cu alimente atat de necesare.

Va aşteptăm să fiţi darnici, ca şi până acum, şi să ne ajutaţi depunând bănuţul dumnevoastră în cutiile de donaţii ale Asociaţiei “Bucuria celor necăjiţi” existente în magazinele din Oneşti şi împrejurimi.

Te asigurăm că donația ta va ajunge integral la aceste persoane, întrucât întreaga noastră activitate   este realizată pe bază de voluntariat.

Pentru persoanele juridice şi fizice cu posibilităţi materiale mai mari indicăm şi conturile Asociaţiei “Bucuria celor necăjiţi” în care se pot face donaţii mai substanţiale.

Cont: RO89 BTRL 0550 1205 L545 20XX
deschis la Banca Transilvania, filiala Onesti

Cont RO37 BRDE 040S V467 8301 0400
deschis la Banca BRD Onesti

Mulțumim anticipat tuturor celor care ne susțin în eforturile noastre caritabile.

Vino alături de noi pe Facebook Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@gmail.com Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@yahoo.com
Hartă site
Copyright © 2011-2018 Bucuria celor necăjiţi. Toate drepturile rezervate