blog
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi" Contact Despre noi Oraşul tău Oneşti Bucureşti Braşov Bacău Cluj
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi"
Icoana Maicii Domnului
Icoana Maicii Domnului
"Bucuria celor Necăjiţi"

Donează 2%

Donează 2%

Picătura de înţelepciune

Preasfânta Fecioara Maria, ea singura, șezând între Dumnezeu și oameni, pe Dumnezeu L-a fãcut fiul omului, iar pe oameni i-a fãcut fiii lui Dumnezeu.
Esența cea mai adâncã a omului este libertatea sau voia sa moralã, și de aceea, unirea existențialã cu Dumnezeu înseamnã pentru om a-i preda în mod liber voința sa.
Slava spre care e chemat omul este aceea de a deveni tot mai mult asemenea cu Dumnezeu, cu cât devine mai mult om.
mai multe

Povestioara săptămânii

Sinceritate
Într-o zi, un preot aude o voce in biserică, dar cuvintele erau neinteligibile. Apropiindu-se de locul de unde venea vocea, el găsește un copil care spunea ceva, și își dă seama că nu-i în ..
mai multe
Acasă Donează Cum poţi dona? Campania 20% Donează 2% Acţiuni Participă Dăruind vei dobândi Familia nevoiașă Să crești mare! Între oameni bunăvoire
oct 30

Halloween-ul, o “sărbătoare” de care nu avem nevoie

Oneşti

Creştinii noştri mai puţin duşi la Biserică serbează pe 31 octombrie Halloween-ul (acesta fiind al doilea import în materie de sărbători, după celebrul de pe acum Valentine's Day). Mulţi consideră că sărbatoarea Haloween-ului (All Hallow's Eve) este doar seara (ajunul) de dinaintea Zilei tuturor sfinţilor (All Saint's Day),  praznicul romano-catolic din 1 noiembrie. Americanii îşi amintesc acum de morţii lor, celebrează victoria lui Hristos asupra morţii şi puterilor întunericului, râd de... rău şi de moarte. Se consideră, deci, că este sărbătoare creştină chiar daca e importată, după toate probabilitaţile, din păgânismul celt (druid). Greu însă de convins un om raţional că această sărbătoare ar avea duh creştinesc...

Adevărul e însă altul. Ea e o sărbătoare 100% păgână, ocultă, "ziua când morţii, fantasmele părăsesc mormintele...". Ea e cea mai mare sărbătoare a slujitorilor satanei: vrăjitori, spiritişti sau satanişti. Americanii au dezvoltat o adevarată industrie legată de acest eveniment. Se achiziţionează cu aceasta ocazie accesorii macabre: măşti, costume de vampiri, diavoli, dragoni, zombi, leproşi, schelete şi nelipsiţii dovleci, ajungându-se până la vânzări de o jumătate de miliard de dolari anual. Vânzările filmelor horror cresc în această perioadă, promotorii filmelor de groază speculând şi ei interesul mare pentru acest moment. Industria filmelor horror exploatează la maximum setea de senzaţii tari, dovedind nepăsare faţă de psihicul omului, căruia nu-i oferă nimic altceva decat angoase.

America face cu ocazia Halloween-ului pregătiri mai mari decât de Crăciun sau Paşte. Copiii se costumează în stil horror, se amuză prin sperieturi şi colindă din casă în casă pentru a primi prăjituri. Tinerii, mai curajoşi, merg în cimitire în miez de noapte şi se distrează făcând spiritism. S-a constatat că în noaptea Halloween-ului se săvârşesc foarte multe crime în Statele Unite.

De altfel, în cunoscutul documentar TV “Invazia păgână” se spunea că la întrebarea "Cum aţi vrea să serbaţi Halloween-ul?", 80% din elevii americani de clasa a IV-a de la o şcoală au răspuns zâmbind : "Aş vrea să omor pe cineva..." fără să realizeze că imboldul le vine din partea duhurilor necurate. Acesta este impactul sărbătorii!

Ca şi în anii precedenţi şi în acest an, la noi s-a promovat această acţiune: grădiniţe şi teatre pentru copii speculând momentul. De nu vom fi cu luare-aminte, copiii noştri îşi vor forma treptat gustul pentru macabru, ocultism, sadism şi violenţă (îi ajută în acest sens desenele animate cu monştri, jocurile agresive pe calculator, filmele horror şi cărţile pentru copii, deja clasice, din seria Harry Potter, etc.).

Noi, mădularele vii ale Bisericii, nu trebuie să luăm parte la această sărbătorire oribilă şi demonică. Atunci când Binecredinciosul Ştefan cel Mare şi Sfânt ridica biserici, americanii ca naţiune nici nu existau! De ce ar trebui să luăm aminte acum la ce şi cum ne învaţă ei să sărbătorim? Să sperăm că adevăraţii creştini vor înţelege deşertăciunea acestei false “sărbători” şi că începând din acest an o vor respinge.

Vino alături de noi pe Facebook Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@gmail.com Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@yahoo.com
Hartă site
Copyright © 2011-2018 Bucuria celor necăjiţi. Toate drepturile rezervate