blog
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi" Contact Despre noi Oraşul tău Oneşti Bucureşti Braşov Bacău Cluj
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi"
Icoana Maicii Domnului
Icoana Maicii Domnului
"Bucuria celor Necăjiţi"

Donează 2%

Donează 2%

Picătura de înţelepciune

Preasfânta Fecioara Maria, ea singura, șezând între Dumnezeu și oameni, pe Dumnezeu L-a fãcut fiul omului, iar pe oameni i-a fãcut fiii lui Dumnezeu.
Esența cea mai adâncã a omului este libertatea sau voia sa moralã, și de aceea, unirea existențialã cu Dumnezeu înseamnã pentru om a-i preda în mod liber voința sa.
Slava spre care e chemat omul este aceea de a deveni tot mai mult asemenea cu Dumnezeu, cu cât devine mai mult om.
mai multe

Povestioara săptămânii

Sinceritate
Într-o zi, un preot aude o voce in biserică, dar cuvintele erau neinteligibile. Apropiindu-se de locul de unde venea vocea, el găsește un copil care spunea ceva, și își dă seama că nu-i în ..
mai multe
Acasă Donează Cum poţi dona? Campania 20% Donează 2% Acţiuni Participă Dăruind vei dobândi Familia nevoiașă Să crești mare! Între oameni bunăvoire
apr 02

Actiuni din luna martie 2017

Oneşti

8.03.2017 - Primavara a inceput pentru elevii din proiectul “Sa cresti mare!” cu multe, multe dulciuri. Copiii familiei Condei din gara Borzesti au primit rechizite, materiale igienico-sanitare, lenjerii si paturi, alimente; de asemenea li s-a schimbat butelia de gaz. Stefanut s-a bucurat de o testoasa uriasa, bineinteles de plus.
Si cei din cartierul Belci au primit hrana calda, haine si li s-au schimbat buteliile de gaz.
O familie credincioasa si harnica din satul Tisa, com. Sanduleni, cu 7 copii frumosi, curati si buni la invatatura a primit lapte praf si pampers. Ei ne-au daruit, din recolta proprie, ceapa.
Cu pachete cu alimente au mai fost ajutate 10 familii din Onesti. Intru cinstirea celor 40 de Sfinti Muceniti , copiii din proiectul “Sa cresti mare!” si cei de la Scoala generala Capata, din com. Gura Vaii, au primit pachetele cu sfintisori , fructe si un cuvant de folos!

Iata si textul acestui mic cuvant de folos:

Creștinii ortodocși sărbătoresc la 9 martie pe Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia. Numele acestor Sfinți Mucenici sunt: Kirion, Candid, Domnos, Isihie, Iraclie, Smaragd, Evnichie, Valent, Vivian, Claudie, Prisc, Teodul, Eutihie, Ioan, Xantis, Iulian, Lisinie, Aghie, Altie, Flavie, Acachie, Eodit, Lisimah, Alexandru, Ilie, Gorgonie, Teofil, Dometian, Gae, Leontie, Atanasie, Kiril, Sacherdon, Nicolae, Valerie, Filactimon, Severian, Andion, Meliton și Aglae.

Acești sfinți mucenici erau soldați în armata romană, care declarându-se creștini în fața reprezentanților împăratului păgân Licinius, au fost osândiți, în vreme de iarnă, să stea toată noaptea în mijlocul unui lac din apropierea Sevastiei (în Armenia de astăzi). Pe când se aflau în mijlocul apei, unul dintre ei, ieșind din lac, a fost băgat în apă caldă și a murit. Văzând în noapte pe sfinți înconjurați de lumină și cununi, pogorându-se din cer asupra fiecaruia dintre ei, unul dintre ostașii care erau de pază acolo, mărturisind credința creștină, a intrat laolaltă cu sfinții în lac și l-a înlocuit pe cel plecat.

A doua zi, trupurile soldaților au fost arse, o parte din cenușă fiind aruncată în apă, iar alta, răscumpărată de creștini de la cei ce i-au ucis.

“Slavă Celui Ce v-a dat vouă tă¬rie; Slavă Celui Ce v-a încunu¬nat pe voi; Slavă Celui Ce a dă¬ruit prin voi tuturor tămăduiri!” zice troparul Sfinților 40 de Mucenici. 

Fericiți sunt Sfinții 40 de Mucenici, căci, cu rabdarea și credința lor, ne-au îmbărbătat pe toți să ne apărăm dreapta credință de secte și de necredință! Fericiți sunt cei ce rabdă necazurile vieții cu curaj și nădejde în Dumnezeu. Fericiți cei ce nu-și vând sufletul diavolului pentru averi și cinste trecătoare!

9.03.2017 - Prietenul nostru Gigi a fost miluit cu 500 lei si cu ganduri bune, si sa stie ca nu e singur intre peretii celulei. 

16.03.2017 – Astazi copiii proiectului “Sa cresti mare!” au primit pizza si cornuri cu vanilie.
O familie dezbinata din Onesti, cu 3 fete aflate in grija tatalui (mama fiind plecata in strainatate), a primit alimente pentru a-si pregati hrana.
Personalul din Centrul Melchisedec -Roman au primit carne de pasare, ulei, orez, zahar, mazare, pate, gem, branza, pizza, cornuri, lapte si cruciulite pregatite de voluntarii asociatiei.
Familia din Tisa –Sanduleni, cu cei 7 copii, a fost miluita cu zarzavat, cartofi, ulei, orez, zahar, masline, ciocolata. Cea mai mica membra a familiei a primit un pachet de pampers.
Aceleasi produse au primit o mama vaduva cu 5 copii, familia lui Sebastian si alte cateva familii asistate de noi de la Belci si din blocul Evazat.
Multumim tuturor celor ce ne daruiesc pentru a darui!

20.03.2017 - Am ajuns la cei 5 orfani din Borzesti si la cei 4 orfani din Borsani cu alimente, haine si jucarii. Mezinul Gheorghe de 11 ani are epilepsie si trebuie sa plece la spital la Iasi cu bunica lui.
Ionut a miluit oamenii strazii din Onesti si pe cei din Lanul Garii cu paine, lapte, magiun si haine.
Mihaela din Gura Vaii a primit medicamente.

31.03.2017 - Voluntarii aociatiei noastre au ajuns la familiile nevoiase din Manastirea Casin. Iulian, baietelul botezat “la nunta parintilor” are deja 5 ani. Au primit haine, jucarii, alimente , dulciuri, fructe, medicamente.
Marian baietelul orfan cu mari probleme de sanatate, va pleca la Cluj, urmand sa suporte o interventie chirurgicala dificila. Bunica care il creste e tare speriata. Noi i-am ajutat cu pampers, haine, lapte si biletul de calatorie catre spital.

Sa-l pomenim in rugaciunile noastre pe Marian, marti, ora 7, cand va fi anesteziat total si operat.

Slava Domnului pentru toate! Slava Maicii Domnului, bucuria noastra, care ne poarta pasii acolo unde putem ajuta!

Vino alături de noi pe Facebook Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@gmail.com Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@yahoo.com
Hartă site
Copyright © 2011-2018 Bucuria celor necăjiţi. Toate drepturile rezervate