blog
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi" Contact Despre noi Oraşul tău Oneşti Bucureşti Braşov Bacău Cluj
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi"
Icoana Maicii Domnului
Icoana Maicii Domnului
"Bucuria celor Necăjiţi"

Donează 2%

Donează 2%

Picătura de înţelepciune

Preasfânta Fecioara Maria, ea singura, șezând între Dumnezeu și oameni, pe Dumnezeu L-a fãcut fiul omului, iar pe oameni i-a fãcut fiii lui Dumnezeu.
Esența cea mai adâncã a omului este libertatea sau voia sa moralã, și de aceea, unirea existențialã cu Dumnezeu înseamnã pentru om a-i preda în mod liber voința sa.
Slava spre care e chemat omul este aceea de a deveni tot mai mult asemenea cu Dumnezeu, cu cât devine mai mult om.
mai multe

Povestioara săptămânii

Sinceritate
Într-o zi, un preot aude o voce in biserică, dar cuvintele erau neinteligibile. Apropiindu-se de locul de unde venea vocea, el găsește un copil care spunea ceva, și își dă seama că nu-i în ..
mai multe
Acasă Donează Cum poţi dona? Campania 20% Donează 2% Acţiuni Participă Dăruind vei dobândi Familia nevoiașă Să crești mare! Între oameni bunăvoire
aug 03

Actiuni din luna iulie 2018

Oneşti

Actiunile noastre, cu binecuvantarea parintelui Macarie de la Schitul Oituz, pentru ajutorarea familiilor lovite de revarsari de ape, au fost: 50 pachete cu alimente duse la Sanduleni; 20 pachete cu alimente duse la Ferastau (com. Oituz) la 12 familii sinistrate; 20 pachete cu alimente duse la Cerdac (langa Slanic Moldova) pentru alte 5 familii sinistrate, mai numeroase. Pachetele noastre au continut: ciorba, carne, branza, eugenii, fructe, napolitane, etc. Am daruit: canapele, aragaz, frigider, mobila, lenjerie, perdele, haine, incaltaminte, etc. (Ne-am bucurat sa vedem la gatul unei mame cu 6 copii una din cruciulitele facute de asociatia noastra.)

Pentru o batranica din str. Liviu Rebreanu, din Onesti, am platit medicamente necesare, pe baza de reteta medicala, in valoare de 160 lei.

Pentru Florin, asa cum am facut-o si in trecut, am platit medicamentele necesare, tot pe baza de reteta, in valoare de 250 lei.

Unei familii monoparentale (mama si fiica bolnava) din Onesti i-am daruit suma de 400 lei pentru plata intretinerii si a chiriei pentru locuinta unde stateau, altfel riscand sa fie evacuate de proprietar. Suma a fost stransa din donatiile catorva dintre voluntarii asociatiei noastre.

Familia Florentinei a primit mancare gatita, branza, etc. 

Petronela a primit alimente si bani.

Irina este in continuare internata in spital, la psihiatrie, la Onesti, fiind cercetata in continuare de noi.

Copii familiei Condei de la Belci (mun. Onesti) au primit alimente si 190 lei pentru o reteta de medicamente. Unul dintre ei a implinit 7 ani si am avut bucuria sa-i daruim un tort aniversar.

Ne zbatem in continuare, la Borsani, pentru a ajuta o bunica sa obtina custodia nepotilor ei abandonati de parintii lor. Unul dintre ei, grav bolnav, nu poate fi operat in lipsa semnaturii unui parinte sau a unui tutore.

Oamenii strazii au fost si ei miluiti.

Tanti Silvica si nepoatele ei de la Balaneasa au primit haine.

Mihaela si Iuliana de la Ferastrau au fost miluite cu alimente.

In fiecare duminica, dupa Sfanta Liturghie, 40-50 de pachete cu alimente, deja pregatite de voluntarii nostri, sus la Schitul Oituz, pleaca catre familiile necajite aflate pe listele asociatiei noastre. 

Nici cei care ne solicita ajutorul mai rar nu sunt refuzati, straduindu-ne sa le oferim, atunci cand colindam Onestiul si imprejurimile lui (cel putin, de 3 ori pe saptamana), alimente de stricta necesitate si sume mici de bani - pentru urgente sau medicamente.      

Multumim tuturor pentru jertfa lor in produse alimentare, obiecte de uz casnic si banii (inclusiv banutul din cutiutele pentru donatii din magazine), care au ajuns toate la nevoiasi. Multumim doamnei din Olanda pentru piesele de mobilier daruite. Multumim doamnei din Onesti pentru canapeaua donata. Multumim doamnei din Casin care ne-a daruit, ca in fiecare an, carne si branza, produse care vor fi folosite de noi pentru preparararea de conserve si alte bunatati ce vor fi daruite nevoiasilor.

Am demarat actiunea de instalarea a unor cutiute de donatii la casieriile unora dintre asociatiile de locatari din mun. Onesti. Cu sumele stranse in timp vor putea fi ajutate persoane in varsta sau familii sarace, fie cu plata unor cheltuieli de intretinere, fie prin cumpararea de alimente de stricta necesitate. 

Slava Domnului si Maicutei Sale pentru cate am putut face impreuna cu voi toti !

Vino alături de noi pe Facebook Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@gmail.com Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@yahoo.com
Hartă site
Copyright © 2011-2018 Bucuria celor necăjiţi. Toate drepturile rezervate