blog
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi" Contact Despre noi Oraşul tău Oneşti Bucureşti Braşov Bacău Cluj
Asociaţia "Bucuria Celor Necăjiţi"
Icoana Maicii Domnului
Icoana Maicii Domnului
"Bucuria celor Necăjiţi"

Donează 2%

Donează 2%

Picătura de înţelepciune

Preasfânta Fecioara Maria, ea singura, șezând între Dumnezeu și oameni, pe Dumnezeu L-a fãcut fiul omului, iar pe oameni i-a fãcut fiii lui Dumnezeu.
Esența cea mai adâncã a omului este libertatea sau voia sa moralã, și de aceea, unirea existențialã cu Dumnezeu înseamnã pentru om a-i preda în mod liber voința sa.
Slava spre care e chemat omul este aceea de a deveni tot mai mult asemenea cu Dumnezeu, cu cât devine mai mult om.
mai multe

Povestioara săptămânii

Sinceritate
Într-o zi, un preot aude o voce in biserică, dar cuvintele erau neinteligibile. Apropiindu-se de locul de unde venea vocea, el găsește un copil care spunea ceva, și își dă seama că nu-i în ..
mai multe
Acasă Donează Cum poţi dona? Campania 20% Donează 2% Acţiuni Participă Dăruind vei dobândi Familia nevoiașă Să crești mare! Între oameni bunăvoire
iun 24

Actiune de Pogorarea Sf. Duh si Sfanta Treime

Oneşti

Au primit pachete cu alimente 200 de persoane din satul Parjol - grav afectat de inundatii, 94 de persoane de  pe valea Oituzului, 10 persoane din Tg Ocna, 20 de persoane din Manastirea Casin, 86 de persoane  aflate in atentia Centrului Melchisedec si 50 de persoane din oras.

Batranii Centrului Harja au primit borcane cu zacusca si gem, iconite. Un pachet pentru  o persoana  a continut: borcane cu ciorba, fasole, orez, toate cu carne, ficatei, dulceata, zacusca, drob, sunca, pizza, corn, apa minerala si paine, iconita si ravas.Centrul Melchisedec a primit ulei, zahar, orez; ambele centre au primit cate 20 kg si respectiv 50 kg de ficat si branza.

Irina si Florentina, asistatii nostri permanenti, au primit cate 50 lei.

Ce bucurie mai mare sa avem! Maica Domnului ne a purtat pasii, si astfel am reusit, in felul nostru, sa binevestim Pogorarea Sf. Duh si sarbatoarea Sfintei Treimi.

Slava DOMNULUI pentru toate!

 

Cuvant de invatatura 

Suindu-se apoi la cer şi şezând de-a dreapta Tatălui, a trimis pe Duhul Sfânt ca arvună a vieţii şi spre luminarea şi sfinţirea sufletelor noastre, ca şi spre ajutorul celor ce nevoiesc pentru mantuirea lor prin păzirea poruncilor Lui. (Sf. Maxim Mărturisitorul, Cuvant ascetic).

 

La zece zile de la Înalţare, Hristos - Lumina lumii trimite din Sfântul Locaş pe Duhul Sfânt, Duhul adevărului care de la Tatăl purcede, peste sfinţii apostoli în Ierusalim. Astfel făgăduinţa s-a împlinit şi iarăşi ni se arată tuturor cât de mare este dragostea dar şi grija lui Hristos faţă de oameni, dar mai ales faţă de cei ce Îi ascultă poruncile şi le mai şi împlinesc:,,Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac, Duhul Adevărului… Când mă voi duce, voi trimite vouă Mângâietor…, şi nu vă voi lăsa orfani’’ ( In 14, 16-17; In 16, 7; In 14, 18).

Prin Duhul Sfant se înfăptuieşte fericirea noastră, prin El primim nenumărate daruri, prin El ne mântuim din robia păcatului, prin El ne transformăm şi devenim cu totul noi, prin El dobândim preoţi şi duhovnici, prin El dobândim viaţa cea veşnică, prin El Îl putem descoperi şi înţelege  pe  Dumnezeu. Prin pogorârea Duhului Sfânt ne încredințăm de faptul că Dumnezeu este Treimic.

Aşadar din dragoste Dumnezeu L-a dăruit pe Fiul Său pentru noi, din dragoste Hristos se jerfeşte pentru noi pe Cruce şi din dragoste Mângaietorul vine în lume, căci dragostea, spune Sfantul Apostol Pavel, este plinirea legii (Romani 13, 10). 

La Sărbătoarea Cinzecimii, a Pogorârii Sfântului Duh, să alergăm către dragoste şi să ne lipim de ea, căci unde este dragoste, de acolo pier patimile cele nebune ale inimii şi astfel făgăduinţa se împlineşte, căci Duhul Sfant se sălăşluieşte şi deschide calea spre cunoaşterea singurului şi adevăratului Dumnezeu, întru care este viaţa cea veşnică.

 

Asociația „Bucuria celor necăjiți” vă dorește zile pline de Pace și Credință mântuitoare!

Vino alături de noi pe Facebook Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@gmail.com Scrie-ne pe bucuriacelornecajiti@yahoo.com
Hartă site
Copyright © 2011-2018 Bucuria celor necăjiţi. Toate drepturile rezervate